Winterbanden: ook veiliger bij nat en glad wegdek
 
.
 
Waarom winterbanden
Als de temperatuur buiten onder de 7 graden komt, is het verstandig om de zomerbanden om te ruilen voor winterbanden. Rubber wordt harder bij een lagere temperatuur, dit gaat ten koste van de grip op de weg. Kans op slippen of aquaplaning neemt toe en de remweg wordt langer. Ook bij een droog wegdek. Door zijn samenstelling is een winterband elastischer bij lagere temperaturen.
Dus ongeacht het weer in de winter: u rijdt veiliger op winterbanden!
Wij raden u aan vanaf oktober uw banden te wisselen.
 
Zomerbanden gaan bij hogere temperaturen langer mee en winterbanden bij lagere temperaturen. koop een set extra velgen: dit bespaart tijd bij het omwisselen en geeft meerwaarde bij verkoop.
 
Welke bandenspanning hoort bij de winterbanden
De bandenspanning is in de winter ca. 0,3 bar hoger. Deze moet passen bij de maat van de banden. Het onderhoudsboekje van uw auto geeft u meer informatie over de juiste spanning. Vaak zit er een sticker aan de binnenzijde van uw portier of tankklepje waar het op staat. Komt u er niet uit? Rijd dan bij ons langs, wij hebben het zo voor u opgezocht!.


ABS, en winterbanden

ABS zorgt er voor dat alle wielen tijdens het remmen blijven draaien en wel met een gelijke snelheid. Als wielen stilstaan tijdens het remmen, is men aan het glijden: de remweg wordt veel langer en het voertuig onbestuurbaar. Winterbanden hebben meer grip, waardoor uw ABS minder vaak in werking treedt. De remweg wordt korter. Bovendien zijn winterbanden veel beter in staat water en sneeuw af te voeren, hierdoor ontstaat veel minder kans op aquaplaning en doorslippen van wielen tijdens sneeuw en regen.

Bandenopslag
Wij bieden u de mogelijkheid om uw zomerbanden\winterbanden goed en veilig bij ons te laten opslaan, voor meer informatie kunt u ons telefonisch contact met ons opnemen 0162513338
 
 
Banden verwisselen
De banden dient u om te wisselen in de maanden oktober en april.
Banden verwisselen klaar terwijl u wacht maak snel een afspraak.